WORKSHOPS

Naast de regulieren lessen organiseert yoga3gunas in samenwerking met yogacentrum Sarasvati ook workshops. Zo vinden er vier keer per jaar maanrituelen plaats en worden er klankschaalsessies gegeven. Daarnaast zijn we bezig met het organiseren van een aantal lezingen betreft ayurveda en komt er heel misschien iemand een aantal keer voor een workshop qigong.

KLANKSCHAAL SESSIE

Klankschaal spel

Wel eens een klankschaal gehoord? Of een klankschaalsessie bijgewoond? Een warm bad van mooie klanken en geluiden met als doel het reinigen van het energetisch lichaam.

In ons lichaam vindt men de zeven chakra’s, ook wel energiepunten. In deze chakra’s kunnen energetische blokkades ontstaan d.m.v. spanning en stress. Met de trillingen die ontstaan door het bespelen van een klankschaal, tril je de blokkades als het ware los. Omdat er verschillende soorten klankschalen zijn, zijn er dus ook verschillende trillingsniveaus. Een grote schaal produceert een lage trilling en een kleine schaal een hoge trilling. Deze trillingen stemmen weer overeen met de trillingsniveaus van de chakra’s.  En zo is het mogelijk de blokkades in de chakra’s op te heffen.

Voor wie is de klankschalensessie?

Deze sessie kan iedereen bijwonen en duurt ongeveer een uur. Neem wel een warm kleed mee, zodat je tijdens de sessie niet afkoelt. Na de sessie is er ruimte voor vragen en drinken we een kopje thee. Voor meer informatie neem je contact op via de contact pagina.

MAAN CEREMONIE

vrouwen cirkel

Elk onderdeel van het jaar(wiel) heeft een thema en is verbonden met de seizoenen, zoals loslaten in het najaar, diepgang in de winter, kiemkracht in het voorjaar en overvloed in de zomer. Deze thema’s zijn ook zichtbaar bij de cyclus van de maan. Bij nieuwemaan is er ruimte voor het nieuwe, tijdens de wassende maan komen ideeën tot bloei, bij vollemaan is er een hoogtepunt om vervolgens bij afnemende maan los te laten en te bezinnen op dat wat komen gaat. Samen onderzoeken wat de kenmerken zijn en hoe zich dat manifesteert in jouw leven. Van oudsher is de nieuwe maan een periode waar vrouwen zich terug te trekken in een rode tent, ervaringen delen op een manier zoals alleen vrouwen dat kunnen en leven met de aarde. Die tijden lijken voorbij, maar de behoefte om samen te komen is gebleven.

Voor wie is de vrouwen/mannen cirkel?

In de cirkel krijg je informatie over de manen en de jaarfeesten, en ontdekken gezamenlijk het mysterie van het samenzijn, vrouwelijkheid, voeding, emoties en creativiteit. De groep bestaat uit ongeveer vier tot tien kwetsbare, zachte, krachtige en eigenwijze vrouwen (mannen zijn ook welkom!). Je krijgt en geeft verdieping, en de mogelijkheid tot persoonlijke groei in. Tijdens de cirkel deel je jouw ervaring met het thema in relatie tot datgene wat je nu bezighoudt. Je krijg ruimte om jouw ervaring of visie te delen, en we ervaren momenten van stilte en bezinning. Vier keer per jaar komen we samen in een cirkel en we vieren de overgangen van de seizoenen. Ga voor meer informatie naar www.anneliessinke.com

Kaars en klankschaak
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial